Для навчань військових придбали інвентар для страйкболу

Для навчань військових придбали інвентар для страйкболу

Фото: Unsplash

Луцька міськрада придбала інвентар для гри у страйкбол на суму понад мільйон гривень.

Закупівля відбулась на платформі Прозорро. З місцевого бюджету, згідно з укладеним договором, міськрада має оплатити 1,097 млн грн. За результатами закупівлі інвентар придбали у підприємця Таріела Берішвілі. Поставити товар мали до 31 липня 2024 року.

У виконавчому комітеті пояснили, що закупити саме такий інвентар попросили військові у супровідному листі з проханням про допомогу.

«Такий інвентар для гри в страйкбол призначений для тренувань військових. Це не перша така закупівля, торік також купували схожий товар. Зазвичай, коли військові звертаються, ми не уточнюємо, для чого конкретно їм той чи інший товар і як вони його будуть використовувати», — сказав в коментарі misto.media заступник директора юридичного департаменту, начальник відділу закупівель та договірної роботи виконавчого комітету Луцької міської ради Андрій Кучинський.

Для якого саме підрозділу придбали інвентар, він не повідомив, пославшись на військову таємницю.

На ці гроші купили, зокрема, 25 штурмових гвинтівок  для страйкболу (395 тис. грн), 7 видів навчальних гранат (148 тис. грн), 2 кулемети для страйкболу (майже 76 000 грн), магазини, кульки, зарядні пристрої, мастило тощо.

misto.media Підписуйся на misto.media в інстаграмі, фейсбуці та телеграмі

також читайте